IPSE DE BRUGGEN

The Forgotten Sense

Ipse de Bruggen is een van de grootste zorginstellingen van Zuid-Holland. Mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap wonen, werken, leren en leven bij Ipse de Bruggen. Een deel van de cliënten is verstandelijk beperkt, en heeft soms ook lichamelijke handicaps. De dagbesteding van deze cliënten is vooral gericht op zintuiglijke beleving, bijvoorbeeld in een belevingsruimte met sfeerlicht, geuren en muziek. In zeer nauw overleg met het verzorgend personeel heeft DEP een multimediale show op maat gemaakt. Cliënten, al dan niet in een rolstoel, kunnen zelf met een enkele druk op de knop de sfeer van hun belevingsruimte veranderen. Achter elke knop schuilt een ander jaargetijde, met de kleuren, geluiden en beleving van dat seizoen. Minstens even belangrijk: ook het verzorgend personeel kan de ruimte met slechts een druk op de knop ‘on’ of ‘off’ zetten.

Opdracht

Creëer met geluid, beeld en licht een ruimte die enerzijds zeer eenvoudig (lees: met één knop) door ons personeel te bedienen is en anderzijds onze cliënten een interactieve prikkeling biedt.

Bijzonderheden

Alle magie zit achter slechts één knop: personeel en cliënten hebben geen last van de techniek. De vele techniek, achter de knop.

+ 1 GROOTHOEKBEAMER
+ 1 BREEDBEELD PROJECTIESCHERM
+ 22 LED RGB SPOTS
+ 48 M SPANNINGSRAIL
+ 1 DEP ONE TOUCH LICHTBESTURING
+ 27 DEP PINSPOTS
= ONE TOUCH WOW

  • LOCATIE

    Nieuwveen

  • JAAR

    2011