Go green

scroll

dEP & Duurzaamheid

Duurzaamheid en Milieu

Onze specialiteit is het creëren van sfeervolle ruimtes door het toepassen van verlichting, beeld en geluid. Duurzaamheid en milieu zijn belangrijke onderdelen voor onze toekomst. dEP en haar opdrachtgevers zijn zich steeds meer bewust van de ecologische voetafdruk die zij op de wereld achterlaten. Doordat alle keuzes die wij nu maken invloed hebben op onze toekomst moeten wij zuinig omgaan met onze aarde en het milieu. Duurzaamheid en milieu zijn namelijk belangrijke onderdelen bij het ontwerp en de realisatie van onze projecten. Bij het maken van de creatieve  ontwerpen en het kiezen van materialen houden wij zoveel mogelijk rekening met de duurzaamheid en het milieu. Zo zijn de door ons gemaakte installaties en de materialen die wij gebruiken duurzaam en gaan langere tijd mee.

Ontwikkeling en kostenbesparing

Wij hebben jarenlang verschillende LED-technieken getest. Het is ons gelukt om LED-producten te ontwikkelen waarmee we dezelfde sfeer kunnen creëren als wat we gewend zijn met halogeen lichtbronnen. Omdat LED verlichting minder energieverbruik heeft is het niet alleen beter voor het milieu, maar ook kostenbesparend. Het zijn dit soort aanpassingen die het verschil maken. Het overgaan naar duurzame materialen en systemen vergt best een investering maar verdient zichzelf binnen enkele jaren terug.

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorpanden minimaal energielabel C hebben. Voor meer informatie kijk op informatieplicht energiebesparing. Ook op dit vlak kunnen de specialisten van dEP je adviseren.

Wil je meer informatie wat de mogelijkheden voor jou zijn in een bestaande of nieuwe situatie? Neem contact met ons op zodat onze specialisten je kunnen adviseren.